BRSZK 6 - Bacsis Retró Számítógép Kiállítása

Tartalomhoz ugrás

KATTINS A NAGYOBB MÉRETHEZ!
Az elmúlt 6 évben 5 alkalommal került megszervezésre a Bacsis Retro Számítógép Kiállítása, azaz röviden csak BRSZK. Az előző kiállításról, amit már egy közel 800 nm-es sportcsarnokban rendeztünk meg, amiről a logouton illetve az indexen is olvashattok beszámolót! Nekünk, kiállítóknak még magasabbra került az a bizonyos léc amit évről évre meg szeretnénk ugrani. A hatodik, azaz eredetileg 2020-as kiállításra éppen ezért szó szerint az 5. kiállítás után egy héttel már el is kezdtük tervezgetést, hogy hogyan is tudnánk ismét szintet lépni. Mindenki ötletelt és a csapat elkezdett azon dolgozni, hogy a maga részét minél jobban "oda tegye". Éppen ezért talán nekünk, kiállítóknak fájt a legjobban, hogy a koronavírus keresztülhúzta a számításainkat, és le kellett mondanunk a tavalyi kiállításról. Ennek ellenére nem adtuk fel, és reménykedtünk, hogy idén ismét vendégül láthatjuk a retro iránt érdeklődőket. Lelkesedésünket még a koronavírus újabb hullámai sem törték meg, így gyorsan le is lövöm a poént!

Ezennel szeretném hivatalosan is bejelenteni, hogy 2021. Szeptember 18-19-én megrendezésre kerül Fülén a 6. BRSZK Party!

Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy idén van egy DE! Tényező, amire szeretném felhívni minden kedves látogató figyelmét. Nem szabad továbbra sem félvállról vennünk a COVID-19-et, így a kötelező járványügyi intézkedések érvényben lesznek a kiállítás ideje alatt is:
A hatályos kormányzati rendelkezések szerint a kiállításra csak érvényes védettségi igazolvánnyal lehet ellátogatni! A gépeket igyekszünk egymástól legalább 1,5 méteres távolságba kihelyezni. Ezek amolyan szükséges rosszak, de ezt a kis kellemetlenséget lenyeljük, így idén is biztosítani fogom én, és a kiállító társaim 2 napon keresztül a szórakozást és a retrózás remek hangulatát. És a legfontosabb DE! Szeretném minden egyes olvasóm és látogatóm figyelmét felhívni arra, hogy az aktuális szabályozás szerint ugyan megszervezhető a kiállítás, de ez bármikor változhat. Megtörténhet, hogy a nagy készülés, és beharangozás ellenére nem tudjuk megtartani a rendezvényt. Ennek megfelelően szeretnék megkérni mindenkit, hogy a kiállításra való látogatás előtt tájékozódjon, nem hoztak-e valami új rendeletet ami keresztül húzhatja a számításainkat (pl. nem lehet zárt térben rendezvényeket megtartani) vagy látogatás előtt érdeklődjön telefonon nálam (telefonszámom a plakáton megtalálható).
Hogy mi is lesz látható, illetve miben tudtunk még tovább fejlődni? Frescho-tól ezúttal is látható lesz minden nem x86 alapú számítógép ami meghatározó volt a 80-as, és 90-es években, az Acorn-tól a ZX Spectrum-ig! Schilence parádés VGA gyűjteménye sem hiányozhat a kiállításról! Mivel VGA kártyákból soha nem elég, így Cocoon-Z szintén beszáll a VGA kártya kiállításba, továbbá a jóvoltából hatalmas, dobozos PC játék gyűjtemény is megcsodálható lesz. Szintén Cocoon-Z vállalta be, hogy a retro lanparty sarkot tovább bővíti, és immár több mint 10 gép fogja várni a multizni vágyó látogatókat! A kiállítók táborát idén először erősíteni fogja Madara-san is, aki jóvoltából retró konzolokkal is megismerkedhet, aki ellátogat hozzánk. Jómagam részéről a CPU gyűjteményem ezúttal is kiviszem, ami ismét tovább bővült újabb példányokkal, illetve az első x86 alapú PC-től kezdve, közel napjainkig, idén is évről évre követhető lesz a PC számítógépek fejlődése. Természetesen az évről évre tovább bővülő gázplazma kijelzős gépek sarka sem fog hiányozni! De a fentieken kívül is több kisebb-nagyobb érdekességet szeretnénk még bemutatni, ilyen például a 4 játékos módban játszható Dyna Blaster projektorral kivetítve, vagy a LaserDisc lejátszó. A fentieken kívül igyekszünk a gyereksarkot még élvezetesebbé tenni a kicsiknek, hogy tovább bírják, míg az apuci vagy épp anyuci kockul. Tovább színesíti a rendezvényünket, a helyszínen megtekinthető 2. világháborús harcjármű makett kiállítás is!
A kiállítás látogatása ahogy eddig is teljesen díjmentes!
Tehát még egyszer:
6. BRSZK helyszíne: Füle, Petőfi Sándor utca 12. (az iskola tornacsarnoka)
Időpont: 2021. Szeptember 18-19.
A helyszínen étel, ital vásárolható lesz.
Gyertek el, várunk mindenkit szeretettel!
Szponzorokat keresünk!

Végezetül pedig kérlek, engedjétek meg hogy ezúttal is megemlítsem a támogatás lehetőségét! A kiállítás eljutott arra a szintre, hogy a költségek egyre jobban emelkednek, viszont továbbra is magánszemélyként szervezem/szervezzük meg a többi kiállító társammal együtt. Némi tanácskozás után arra jutottam többedmagammal, hogy biztosítom a lehetőséget, hogy a kiállításhoz bárki hozzájárulhasson. Természetesen magánszemélyeknek a hozzájárulás  lehetősége eddig is biztosított volt a helyszínen, de mostantól, aki  szeretné támogatni a rendezvényt az megteheti! A támogatásért cserébe, reklámfelületet tudunk biztosítani! Amennyiben úgy gondolod hogy akár cégként szeretnéd támogatni a rendezvényt, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot!
Orsovai Sándor
06705129659
Természetesen bárki adományozhat a következő bankszámlaszámon:
SBERBANK 14100048-25892649-01000006 Minden támogatást örömmel fogadunk!
(Természetesen  a befolyt összeget nem egy Hawaii nyaralásra fogjuk elkölteni. Ha bármilyen okból kifolyólag úgy alakul, hogy le kell fújni a kiállítást, a befolyt  összeg "nem fog elveszni". Ebben az esetben egy másik időpontban lesz megtartva a kiállítás, aminek a költségeire akkor már értelemszerűen meg lesz a fedezet.)
További ízelítő a legutóbbi kiállításból!

Copyright © brszk.hu - Bacsis
Vissza a tartalomhoz